Gala STAR 2014

FNT
Program Teatrul Bacovia Drama

Program Teatrul Bacovia Animatie
Câștigătorii Premiilor Galei "Star" 2014

   Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice Gala "Star" (Teatrul Municipal "Bacovia", 4 - 8 aprilie 2014) s-a încheiat. După cinci zile de spectacole, colocvii, întâlniri cu oameni de teatru din Europa și America, în această seară juriile edițiiei au desemnat cîștigătorii celor două secțiuni competiționale ale festivalului.

[Citeste mai departe]


Nick Mancuso, de la Hollywood, pe scena festivalului Gala „Star” din Bacău

            Invitatul de onoare al Teatrului Municipal „Bacovia”, Bacău, la ediția a IX-a a Galei „Star” este nu doar un foarte apreciat actor de teatru, film și televiziune, ci și scriitor, profesor, artist plastic și producător, premiat cu cele mai importante distincții artistice din Canada, laureat al New York Film Festival, pentru filmul „The Last Gamble” (2011), cu Steve Bauer, în regia lui Joe Goodavage. Ca profesor de teatru promovează sistemul său personal de predare bazat pe cartea sa “Acting (is) for Everyone”.

[Citeste mai departe]


27 Martie - Ziua Mondiala a Teatrului

    Oriunde se află o societate umană, acolo se manifestă irepresibilul Spirit al Spectacolului. Născut în comunitate, el poartă măștile și costumele diferitelor noastre tradiții. El pune la treabă limbile, ritmurile și gesturile noastre, creînd un spațiu în mijlocul nostru.
    Iar noi, artiștii care lucrăm cu acest vechi spirit, ne simțim datori să-l îndreptăm, prin inimile, ideile și trupurile noastre, către dezvăluirea realităților noastre, în toată banalitatea lor, dar și cu misterul lor strălucitor.

[Citeste mai departe]


Nominalizații Concursului de Dramaturgie – Monodram㠖 ediția I

Juriul Concursului de Dramaturgie – Monodramă, ediția I, organizat de Teatrul Municipal „Bacovia”, Bacău, în cadrul Galei „Star” 2014, a stabilit nominalizările. În urma evaluării textelor înscrise, juriul a decis să acorde, de asemenea, un Premiu special pentru dramatizări. Concursul a fost deschis tuturor dramaturgilor din expresie română, textul putând fi piesă de teatru originală, dramatizare, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc, care să presupună, însă, prezența în spațiul de joc a unui singur actor.

[Citeste mai departe]


Comunicat de presă - Gala Star 2014

   Avem deosebita plăcere să vă invităm în perioada 4 – 8 aprilie 2014 la cea de-a IX-a ediție a Galei „Star”, festival-concurs internațional care se adresează artiștilor cu posibilități de expresie deosebite, valorificate în toate formele de spectacol de tip one-man-show: teatru, teatru – dans, teatru de animație, teatru – circ, pantomimă, stand-up comedy s.a.m.d.

[Citeste mai departe]


Eduardo Di Mauro - Mesaj pentru Ziua mondiala a teatrului de papusi

    Marionetiști din lumea întreagă, haideți să înfruntăm cruzimea, inegalitatea și nedreptatea. Folosind varietatea de tehnici și estetici pentru a da formă acestei expresive personalități care este păpușa și adăugând și cuvinte incendiare să arătăm cu degetul cum acești tineri, considerați ca lipsiți de ambiție, se luptă pentru o lume mai bună și mult mai umană.

[Citeste mai departe]


Gala Star 2014 – concurenți selectați

    Etapa de selecție a recitalurilor înscrise în competiția pentru Trofeul celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru GALA STAR, organizat de Teatrul Municipal „Bacovia”, din Bacău, în perioada 4 – 8 aprilie 2014, s-a încheiat.  La ediția din acest an a festivalului vor concura pentru premii  zece actori din Germania, Republica Moldova și România.

[Citeste mai departe]


"Călin (povestea modernă)"

   Teatrul Municipal “Bacovia”, din Bacău, vă invită duminică, 2 martie, la premiera spectacolui “Călin (povestea modernă)”, inspirat din „Wunschkonzert”, de Franz Xaver Kroetz, și din „Călin (file din poveste)”, de Mihai Eminescu.
   "Există o scară neoficială de valori pe care se măsoară calitatea unui spectacol de către fiecare dintre noi, bazată exclusiv pe faptul că ne-am uitat ori nu ne-am uitat la ceas în timpul lui. E amuzant, e ușor absurd, dar este cât se poate de adevărat. O facem cu toții." - Horia Suru (regizorul spectacolului)

[Citeste mai departe]


“Bilet în așteptare”, un proiect cultural-umanitar al Teatrului Municipal “Bacovia”, în sprijinul persoanelor defavorizate.

    Teatrul Municipal “Bacovia”, din Bacău, a lansat săptămâna aceasta proiectul “Bilet în așteptare”, o inițiativă cultural-umanitară care vine în sprijinul persoanelor defavorizate, pentru a le asigura accesul gratuit la spectacolele sale.
    Este un apel către umanitatea din noi, o invitație la generozitate față de semenii mai greu încercați de viață. Beneficiarii proiectului vor fi oameni ai străzii, familiile asistate social, copiii din mediul rural, care nu au posibilitatea financiară de a cumpăra un bilet la teatru. 

[Citeste mai departe]


Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacău intră în vacanța de iarnă.

    Programul nostru de spectacole din anul 2013 s-a încheiat, marți, 17 decembrie, cu o nouă reprezentație a piesei “Piatra din casă”, de Vasile Alecsandri, la Secția Dramă, iar, la Secția de Animație, duminică, 15 decembrie, când s-a jucat spectacolul “Scufița roșie”, o adaptare de Alecu Popovici, după cunoscuta povește a Fraților Grimm.
    În 2014, prima noastră întâlnire cu publicul băcăuan va avea loc duminică, 5 ianuarie, când veți putea vedea pe scena sălii mari a Teatrului Municipal “Bacovia” spectacolele “Aladin” și  “Opt femei sublime”.

[Citeste mai departe]


Spectacolul băcăuan „Angajare de clovn”, găzduit de Muzeul Național de Artă Contemporană din București, în expoziția artistului Mircea Cantor

    Duminică, 10 noiembrie, Teatrul Municipal “Bacovia”, din Bacău, va prezenta de la ora 18.00, la Muzeul Național de Artă Contemporană, din București, spectacolul “Angajare de clovn”, de Matei Vișniec. Reprezentația va avea loc în Camera de Oaspeți a expoziției „Q.E.D.” a artistului Mircea Cantor.
   Piesa de teatru “Angajare de clovn”, scrisă de Matei Vișniec, a fost montată în regia lui Gheorghe Balint la Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacău în stagiunea 2012-2013 și va fi jucată în premieră la București în sala Auditorium a Muzeului Național de Artă Contemporană.

[Citeste mai departe]


Teatrul de Animație din Bacău participă într-o lună la trei festivaluri

    Spectacolul băcăuan „Oblio”, după Harry Nilsson, realizat de regizorul Gheorghe Balint împreună cu Secția de Animație a Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău, a fost selectat să participe în această toamnă la trei prestigioase festivaluri.
   Pentru început, artiștii păpușari băcăuani vor juca vineri, 18 octombrie, pe scena celei de-a XII-a ediții a  Festivalului Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”, din Cluj - Napoca. Alături de artiști români, la ediția 2013 a festivalului clujean participă trupe din Republica Moldova, Ungaria și Italia.

[Citeste mai departe]


Premieră absolută: „Hotel «Far East»” de Viorel Savin

    Duminică, 27 octombrie 2013, ora 18.00, Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău vă invită la o nouă premieră: spectacolul de comedie „Hotel «Far East»”, o adaptare a textului cu același nume al dramaturgului băcăuan Viorel Savin.  
    Spectacolul este pus în scenă de regizoarea Doina Zotinca, sub a cărei semnătură s-au jucat pe scena băcăuană, în stagiunea 1999 – 2000, spectacole de succes precum „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni,  și „Femeia cezarului”, de Ion Luca. 

[Citeste mai departe]


Concursul de Dramaturgie - Monodrama (Editia I)

    Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacau anunta initierea, începând cu cea de-a IX-a editie a Festivalului International de Teatru GALA STAR, care se va desfasura în perioada 4 - 8 aprilie 2014, a Concursului de dramaturgie dedicat monodramei, profil care individualizeaza acest festival.
    Concursul este deschis tuturor dramaturgilor, textul putând fi piesa de teatru originala, dramatizare, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc, care sa presupuna, însa, prezenta în spatiul de joc a unui singur actor. 

[Citeste mai departe]


Gala STAR (Editia a IX-a )

    Teatrul Municipal Bacovia din Bacau organizeaza în perioada 4 – 8 aprilie 2014 cea de-a noua editie a Galei STAR. Gala STAR este un festival-concurs international care se adreseaza artistilor cu posibilitati de expresie deosebite, valorificate în spectacole de tip one-man-show. Competitia este deschisa interpretilor din România sau din strainatate.

[Citeste mai departe]


Deschidere de stagiune la Teatrul Municipal „Bacovia”

    Dragi prieteni spectatori mari si mici, ne-am întors din vacanta si abia asteptam sa va revedem. Va dam întâlnire la mijlocul lunii septembrie, când cele doua sectii ale Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacau îsi deschid oficial stagiunea 2013 - 2014. Va asteptam si în acest an teatral cu proiecte noi dar si cu povesti cunoscute care v-au încântat mereu sufletul.

[Citeste mai departe]


Premiera la Teatrul de Animatie: “Aladin”

    Actorii sectiei de Animatie a Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacau au început în aceasta saptamâna repetitiile pentru spectacolul premiera “Aladin”, o adaptare dupa cunoscutul basm arab din “O mie si una de nopti”.

[Citeste mai departe]


Teatrul Municipal “Bacovia” deschide stagiunea 2013 - 2014 cu o premierã

    Sectia Dramã a Teatrului Municipal "Bacovia" din Bacãu a început repetitiile pentru spectacolul "Maria Stuart", o adaptare dupã textul omonim al lui Friedrich Schiller.

[Citeste mai departe]Va asteptam cu drag la teatru!

 Stagiunea curenta
 Actorii teatrului
 Istoric
 Piese jucate

   Novisnet Logo